Ивет Горанова посрещната тържествено в Долна Митрополия, подариха й дворно място

Кметът на общината каза, че очакват бързо да построи нещо на него, за да има повод винаги да се връща в Долна Митрополия

Ивет Горанова и нейният треньор Ангел Ленков в Долна Митрополия
Ивет Горанова и нейният треньор Ангел Ленков в Долна Митрополия Източник: Sportal.bg
Олимпийската шампионка в карате от Токио 2020 Ивет Горанова се прибра в родния си град Долна Митрополия и бе засипана с изденади и благодарности от своите съграждани, съобщава Sportal.bg. Организирано бе тържествено посрещане, на което не липсваха и подаръци, освен аплодисменти.
 
"Изключително съм щастлива и най-вече горда. Горда българка съм. Тук, в Долна Митрополия, се чувствам на точното място. Много съм разълнувана от този успех, който постигнах за цяла България", каза Ивет Горанова, която след това с треньора си Ангел Ленков застана на специален подиум пред стотиците събрали се нейни почитатели. 
 
Бяха изброени всички нейни постижения в кариерата, а домакинът на събитието беше кметът на общината Поля Цоновска, която ѝ подари икона на Св. Георги и обяви, че един ден за успехите на Ивет ще има филм. От военно-въздушното училище подариха също своя символ в плакет на олимпийската шампионка, както и 5 безплатни години като студент. Друг известен български спортист от Долна Митрополия - бронзовият медалист от Световното първенство по бокс през 2019-а Радослав Панталеев - лично поздрави олимпийската шампионка. 
 
Кметът на общината подари двор на Горанова с обещанието, че бързо ще построи нещо там, за да има повод винаги да се връща в родното си място. "Здравейте на всички, току що преживях същите емоции като от стълбичката в Токио, защото отново чух химна. Благодаря, за мен е чест и удоволствие да представям България на такова ниво. Постигнах най-голямата си мечта и се надявам много българи да са горди, че живеят тук. Искам да кажа на подрастващите да вярвам в себе си, да започнат да тренират някакъв спорт, защото спортът ще го изгради като личност. Пожелавам на децата да имат моите успехи. 
 
Горда съм, че съм от Долна Митрополия, искам да благодаря на цялата община. Тя във всеки един момент ме е подкрепяла и ми е помагала. Също благодаря и на първата ми треньорка Деница Панталеева, с която заедно започнахме във физкултурния салон. Доста тренировки имаме заедно, тя ме научи на основите в карате и ми даде мотивация да вляза в спортното училище. Благодаря на всички треньори и там.
 
Сигурно няма да ми стигне времето да благодаря на всички. Горда съм, че съм българка и че виждам толкова вдъхновени и горди българи", каза Горанова.
 
"Не се покрява лесно олимпийският връх. Не може да станеш олимпийски шампион за един ден, необходими са много години труд, и то целенасочен. Труд, в който наистина влагаш всичко от себе си. През този дълъг период Ивет се изгради като спортист, тя срещна много хора. В началото беше Деница Панталеева, след това треньорите от карате клуб "Петромакс", после тези от националния отбор. Всички имат принос за нейното развитие. Златният олимпийски медал е за всички вас, благодаря ви", каза треньорът на Горанова Ангел Ленков.

Още от "Плевен"

Последни новини

Най-четени