Кандидат за кмет на Плевен е изведен от избирателна секция с полиция

Заради неговите прояви изборният ден е започнал с час и половина по-късно

Плевен
Плевен Източник: Zonanews

Кандидат за кмет на Плевен е изведен от избирателна секция с полиция. Изборният ден е започнал с час и половина по-късно заради неговите прояви.

 

Сигналите до ОИК срещу него и негови представители са два и то за една и съща секция. Първият е подаден в 07:12 часа от Председателя на СИК - Димитър Иванов за това, че издигнатият от Инициативен комитет за независим кандидат за кмет на община Плевен Георг Спартански е влязъл в секцията и е препятствал откриването на работата на комисията още в началото на изборния ден. Претендирал е, че има нередности в документацията и не е допускал избирателите до помещението. С тези действия секционната комисия е успяла, след намесата на екип на Общинската избирателна комисия и полицейски служител, изборния ден да бъде открит едва в 08:30 часа.

 

Областна дирекция на МВР-Плевен
Областна дирекция на МВР-Плевен Източник: Zonanews

 

Вторият сигнал е получен от член на същата СИК - Магдалена Войкова в 09.29 часа за това, че отново четирима представители на издигнатия от Инициативен комитет Георг Леонидов Спартански за независим кандидат за кмет на Община Плевен със свои действия са пречели на провеждането на изборите.

Още от "Плевен"

Последни новини

Най-четени