Мъж откърти с чук част от емблематичната скулптура "Щастливеца" в Плевен

Скулптурата "Щастливеца" е дело на плевенския автор Красимир Яков. Тя е разположена при Водната каскада

Мъж откърти с чук част от емблематичната скулптура "Щастливеца" в Плевен
Мъж откърти с чук част от емблематичната скулптура "Щастливеца" в Плевен Източник: Община Плевен

Мъж откърти с чук част от емблематичната скулптура "Щастливеца", разположена в централната част на Плевен. За това съобщават от пресцентъра на Общината.

Местната администрация се е самосезирала по случая, след като в социалните мрежи е съобщено за липсата на музикалния инструмент на момчешката фигура.

 

Прегледани са записите от камерите в района. Забелязан е бездомен мъж, който на 16 януари, с помощта на чук, откъртва елемента от композицията. Данните са предадени на полицията за установяване на самоличността на извършителя, проверяват се и обекти в Плевен за намиране на липсващия елемент, добавят от Общината.

Мъж откърти с чук част от емблематичната скулптура
Мъж откърти с чук част от емблематичната скулптура "Щастливеца" в Плевен Източник: Община ПлевенСкулптурата "Щастливеца" е дело на плевенския автор Красимир Яков. Тя е разположена при Водната каскада.

Подобен вандалски акт не е първи за Плевен. Често обект на такива прояви стават паметници, скулптурни композиции, детските атракциони.

 

През миналото лято младежи нанесоха щети по поливната система на зелените площи в центъра на града. След този случай бе решено пеши полицейски патрули да правят обходи.

Още от "Плевен"

Последни новини

Най-четени