Министърът на културата разпореди проверка във връзка с инцидента в театъра в Плевен

Детето е пропаднало пред оркестрината на театъра

Плевен
Плевен Източник: Zonanews

Министърът на културата Найден Тодоров разпореди проверка във връзка с инцидента в Драматично-куклен театър "Иван Радоев" - Плевен, при който тежко пострада 17- годишно момиче.

 

Проверката трябва да установи дали са спазени всички необходими мерки за безопасност в театъра. По-рано директорът на театъра Димитър Табаков разпореди вътрешно разследване. Инцидентът стана по време на театрална репетиция. Детето е пропаднало пред оркестрината на театъра.

 

Момичето е настанено в Университетската болница  "Д-р Георги Странски" в Плевен. По-рано днес беше преценено, че по-добре е детето да остане в Плевен в отговор на предложения хеликоптер от министъра на културата за спешно пренасяне в столична болница.

Още от "Плевен"

Дни на траур са обявени в община Долна Митрополия в памет на загиналите военни пилоти

Вчера при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет L-39 ZA. Загинаха двамата пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин

Прочетете повече прочетете повече

Ето какво реши енергийната комисия относно АЕЦ "Козлодуй", оборудването на "Белене" за Украйна и парогенераторите

Шефът на Комисията по енергетика Делян Добрев ще изготви ново предложение, на базата на определения като прагматичен подход от страна на служебния министър на енергетиката Владимир Малинов за удължаване на преговорния срок с Украйна със 180 дни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени