Област Плевен удължава срока на временните противоепидемични мерки

Отново в срок до пети февруари остават в сила мерките въведени в областите Смолян, Габрово, Пловдив, Варна, Ямбол, Велико Търново, Пазарджик и Хасково

Областен управител-Плевен
Областен управител-Плевен Източник: Zonanews

Област Плевен удължава срока на грипната епидемия и въведените временни противоепидемични мерки до 5 февруари включително. До тогава в сила остава преустановяването на плановите консултации на здрави бременни жени и деца; профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации; провеждането на стриктен ежедневен филтър в детските ясли, градини и училища, както и забраната на свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и социални институции за деца и възрастни.

 

Отново в срок до пети февруари остават в сила мерките въведени в областите Смолян, Габрово, Пловдив, Варна, Ямбол, Велико Търново, Пазарджик и Хасково. В София-област и Шумен те ще важат до 7 февруари, а в Перник до 9 февруари.

 

Към настоящия момент временно преустановяване на присъствения учебния процес е въведено в общо седем области – Пловдив, Варна, Бургас, Пазарджик, Ямбол, Перник и София-област.

Още от "Плевен"

Последни новини

Най-четени