Общините Белене и Александрия - със съвместни проекти

Проектните идеи са индикативни и подлежат на прецизиране в хода на разработване на конкретни проектни предложения

Общините Белене и Александрия - със съвместни проекти
Общините Белене и Александрия - със съвместни проекти Източник: Община Белене
Община Белене и Община Александрия ще участват със съвместни проекти за финансиране от Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg VI-A Румъния - България за периода 2021-2027 г. Това съобщиха от общинската администрация.
 
На 30 юни 2023 г., в заседателната зала на Община Белене, кметът на Община Белене Милен Дулев и зам.-кметът на Община Александрия Йоан Аугустин, тържествено подписаха Меморандум за сътрудничество между Община Белене и Община Александрия.
 
Делегацията от Румънска страна включваше още: главния архитект на Община Александрия - Анне Марие Гачичевичи, ръководителя на Службата за инвестиции на фондове с вътрешно и външно финансиране - Клаудия Пържоля, съветника на Службата за инвестиции на фондове с вътрешно и външно финансиране Кармен Пъною и референт на Отдела за култура, спорт, младежи Кътълин Калотъ.
 
Община Белене и Община Александрия са мотивирани да дадат своя принос за развитие на трансграничната зона, обединяваща Република България и Румъния като по-зелен, образован и интегриран регион, поради което дефинираха проектни идеи, за чиято реализация активно ще си сътрудничат и ще вземат активно участие в Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg VI-A Румъния - България за периода 2021-2027 г.
 
Проектните идеи са индикативни и подлежат на прецизиране в хода на разработване на конкретни проектни предложения. Подписването на Меморандума за сътрудничество между двете общини и реализацията на съвместни проекти ще допринесе за повишаване на качеството на живот на местните общности, за развитието на туризма и предприемаческата среда, както и за подобряване на условията за образование и социално включване на младите хора в двете общини.

Още от "Плевен"

Последни новини

Най-четени