Отложиха делото за избора на Общинския съвет в Плевен

Причината са технически грешки в тройната съдебно-техническа експертиза

Община Плевен
Община Плевен Източник: Zonanews

В Плевен отложиха делото за избора на Общински съвет. Причината са технически грешки в тройната съдебно-техническа експертиза.

 

Грешките  са установени от вещото лице при изготвянето на последващата математическа експертиза. За да няма некоректни изчисления, съдия Даниела Дилова даде срок за изчистването им. В началото на заседанието съдия Дилова, която е и председател на Административния съд, счете за необходимо да съобщи за появила се снимка в социалните мрежи, на която  се вижда тя  и общинска съветничка, страна по делото  на организирана екскурзия.

 

Съдия Дилова:

"Съдът счете за необходимо да обяви това обстоятелство, тъй като същото не е от категорията, които налага самоотвод на съдията-докладчик. В случай не бяха изтъкнати конкретни действия или бездействия на съдията, които водят до съмнения относно неговата безпристрастност и обективност при решаването на делото. Поради което съдията-докладчик прие, че участието в организирани пътувания заедно с още 50 човека не е основание за отвод".

 

Съдебна палата-Плевен
Съдебна палата-Плевен Източник: Zonanews



Източник: БНР

Още от "Плевен"

Дни на траур са обявени в община Долна Митрополия в памет на загиналите военни пилоти

Вчера при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет L-39 ZA. Загинаха двамата пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени