Плевен и Ловеч минават на воден режим

На режим вече е и Тетевен

Плевен
Плевен Източник: Zonanews

В Плевен и Ловеч от днес се въвежда режим на водата заради намалелия дебит на основния водоизточник.  

Въвеждат се и редица забрани за ползването на питейната вода. От вчера (12 август) на воден режим през нощта е и Тетевен. 

 

Водният режим се въвежда заради трайното засушаване и значително намалелия дебит на водоснабдителната група "Черни Осъм", която осигурява питейна вода на Ловеч и част от Плевен.

 

ВиК - Плевен въвежда режим за Плевен и населените места в общината от 23 ч. до 5 ч. Целта е в часовете, когато водата е спряна, да се акумулират водни количества, с които да се осигури постоянно водоподаване на всички потребители.

 

Ако обаче водните количества от група "Черни Осъм" продължават да намаляват е възможно да се премине към спиране на водата и от 13 до 16 часа.

 
От ловешкото ВиК дружество, съобщиха, че водата ще бъде спирана от 22 ч. вечер до 6 ч. сутрин, като режимът не се отнася само за кварталите "Гозница" и "Продимчец", които се захранват от друг водоизточник.

 

Воден режим през нощта се въвежда и в части от селата Радювене и Брестово. Със заповед на кмета на Ловеч Страцимир Петков се забранява ползването на питейна вода за поливане, миене на улици, автомобили, тераси и пълнене на басейни.

 

Покритият мост в Ловеч
Покритият мост в Ловеч Източник: Община Ловеч

 

Още от "Плевен"

Дни на траур са обявени в община Долна Митрополия в памет на загиналите военни пилоти

Вчера при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет L-39 ZA. Загинаха двамата пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин

Прочетете повече прочетете повече

Ето какво реши енергийната комисия относно АЕЦ "Козлодуй", оборудването на "Белене" за Украйна и парогенераторите

Шефът на Комисията по енергетика Делян Добрев ще изготви ново предложение, на базата на определения като прагматичен подход от страна на служебния министър на енергетиката Владимир Малинов за удължаване на преговорния срок с Украйна със 180 дни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени