Плевенският окръжен съд постанови условна присъда на румънски гражданин за катастрофа с жертва

Товарният автомобил се е движел със 77 км/ч, при ограничение 50 км/ч.

Плевенската съдебна палата
Плевенската съдебна палата Източник: Окръжен съд-Плевен

Състав на Плевенския окръжен съд днес разгледа наказателно дело, образувано по обвинителен акт на Окръжната прокуратура - Плевен, срещу К.В. - гражданин на Република Румъния, съобщиха от съда.


На 16 октомври 2020г. в плевенското село Българене, при управление на товарен автомобил, с прикачено към него полуремарке, той застигнал велосипедист и го блъснал с предната част на колата. Инцидентът станал в тъмната част на денонощието. Пристигналият на място екип на Спешна помощ констатирал смъртта на велосипедиста. Според обвинението товарният автомобил се е движел със 77 км/ч, при ограничение 50 км/ч.


Подсъдимият е поискал разглеждане на делото по реда на съкратеното съдебно следствие, с признаване на вина, без да се събират доказателства. Постановена е присъда, с която на подсъдимия е наложено наказание от една година и осем месеца лишаване от свобода - условно, с изпитателен срок от четири години. Съдът го лишава от право да управлява МПС за срок от една година и осем месеца.


Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд, уточняват от пресцентъра на съда в Плевен.

Още от "Плевен"

Последни новини

Най-четени