Пожарникари спасиха две момчета от пълноводна река в Плевенско

Сигнал за инцидента е постъпил около 20:00 часа в петък вечер от бащата на момчетата

Наводнение
Наводнение Източник: Zonanews

Пожарникари спасиха две момчета от пълноводна река в Плевенско. Това съобщи за БТА говорителят на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Плевен Мариана Цветкова.

 

Ситуацията се е разиграла в река Вит край село Садовец. Две момчета на 16 и 18 години се спускали с лодка по реката, когато попадат във водовъртеж при бент. Изплашени, те изпускат лодката и се хващат за надвесени клони на дърво, за да се спасят, допълни Цветкова.

 

Сигнал за инцидента е постъпил около 20:00 часа в петък вечер от бащата на момчетата. На място се отзовават полицаи от управлението в Долни Дъбник и екип от пожарникари от участъка на пожарната служба в плевенския квартал "Сторгозия". Момчетата не са били с подходяща екипировка.

 

За да бъдат спасени, е изградена алпийска спасителна въжена схема. Братята са невредими. Служителите на пожарната изказват специална благодарност на местен жител от селото, обяснил им какъв е релефът на дъното на реката, за да им помогне за спасителната акция.

Още от "Плевен"

Дни на траур са обявени в община Долна Митрополия в памет на загиналите военни пилоти

Вчера при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет L-39 ZA. Загинаха двамата пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин

Прочетете повече прочетете повече

Ето какво реши енергийната комисия относно АЕЦ "Козлодуй", оборудването на "Белене" за Украйна и парогенераторите

Шефът на Комисията по енергетика Делян Добрев ще изготви ново предложение, на базата на определения като прагматичен подход от страна на служебния министър на енергетиката Владимир Малинов за удължаване на преговорния срок с Украйна със 180 дни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени