Радо Гела се врътна за пореден път: Правителството не би издържало вота на недоверие и ще отидем на избори

Според него "Продължаваме промяната" ще загуби, ако продължи да управлява "в един аморфен парламент с плаващи мнозинства"

Радостин Василев
Радостин Василев Източник: Zonanews

Правителството не би издържало вота на недоверие, като гледам ситуацията в Народното събрание, и ще отидем на избори. Това е моето лично мнение и ако нещо се промени, ще бъда много изненадан.

 

Това каза днес на извънреден брифинг в Плевен Радостин Василев (известен повече като "Радо Гела"), министър на младежта и спорта в оставка и бивш областен координатор на партия "Има такъв народ" (ИТН) за област Плевен. По думите му мъчение ще бъде правителството да управлява при тази ситуация в парламента.

 

"Мисля, че "Продължаваме промяната" трябва да ходят на избори, защото в момента обществото в голямата си част вижда истинските лица на участниците в парламентарната игра", каза още министърът в оставка.

 

Според него "Продължаваме промяната" ще загуби, ако продължи да управлява "в един аморфен парламент с плаващи мнозинства". "Продължаваме промяната" получиха такъв тласък от предателството на ИТН, че в момента би трябвало да искат избори", смята Василев.

 

"В Плевен ИТН вече няма структура и офис, няма и ръководство", каза още Радостин Василев.

 

Той коментира създалата се вчера ситуация с двете декларации от вече бивши и настоящи представители на ИТН в областта като благодари на структурите, които са застанали зад него.

 

"Истината е, че ИТН имаше офиси в четири общини – Плевен, Левски, Червен бряг и Пордим. В три от тях – Плевен, Левски и Пордим, партията вече няма офиси", обясни Василев.

Още от "Плевен"

Последни новини

Най-четени