Румен Радев отговори на Борисов

Това е театър за наивници - така президентът Румен Радев коментира вчерашните думи на премиера Борисов, който защити президентския син Георги.

Румен Радев
Румен Радев Източник: Zonanews

Радев предрече управление на страната от коалиция. Той подкрепи идеята на премиера Бойко Борисов да не се замесват децата и семействата в политическото говорене, но както обикновено отправи критики към властта.

"Знам от къде идват атаките към мен и моето семейство. Категорични не приемам да бъде замесено семейството ми в битката, която се води срещу мен", каза държавният глава във връзка със скандала около сина му, цитиран от Агенция "Фокус".

 

Той отговори и на въпрос дали следи политическите процеси преди изборите. Лозето не ще молитви, то иска мотика - така и с българската политика, каза още президентът.


"Трябва умно да зарежем българското лозе така, че да дадем шанс на най-добрите филизи и да изрежем излишните, ако искаме да има плод. По отношение на всички тези процеси, които вървят за коалиране, както преди малко ни обясняваше и проф. Пачев - трябва да мислим кой ще бъде най-добрият купаж така, че да даде наистина един добър резултат. Трябва да работим. Иска се добра преценка, иска се правилен избор. Надявам се, че заедно като народ ще дадем този шанс на 4 април", заяви още Радев.

 

Държавният глава коментира темата за коалициите. "Явно това е неизбежно. Виждаме какъв е паритетът. По всичко личи, че ще имаме един доста фрагментиран парламент. Дали това е добре или зле, ще покажат изборите, ще покаже мъдростта на тези партии, които влязат вътре, така че да се отстоява националният интерес", допълни още Радев.

 

"Категорично има ощетени българи от сегашните противоепидемични мерки. Тези огромни пари, които се раздават от телевизора, не стигат до най-засегнатите", каза президентът.

Той беше категоричен, че много бизнеси не са компенсирани заради мерките срещу COVID-19. И напомни, че недоволството на народа е избухнало в протестите под прозорците на Министерски съвет.


Трифон Зарезан е празник, който ни свързва като народ всички нас днешните българи с поколенията, живели преди нас, заяви по повод празника президентът. Държавният глава честити празника на всички българи.

"Знаем, че по нашата земя от дълбока древност са отглеждали не само лозя, тук се е правило хубаво вино. Хората, които са го произвеждали, са били почитани и уважавани", изтъкна той.

Президентът благодари на директора на Института по лозарство и винарство в Плевен проф. Иван Пачев за поканата да посети института на днешния празник.

Държавният глава отчете, че институтът е наследник на най-старата в България и пета в света опитна станция по лозарство и винарство.

"Да поздравя усилията на неговия екип да пазят това национално богатство като традиция, да развиват нови сортове и технологии, да утвърждават България на международните пазари, но и да пазят нашите типични български сортове грозде и производството на българско вино", каза президентът. Той благодари и на кмета на Плевен Георг Спартански за подкрепата на Общината. "Без Общината знаете, че това всичко няма как да се съхрани", заяви още държавният глава.

 

Източник: Агенция Фокус

Още от "Плевен"

Последни новини

Най-четени