Сериозен спад на сключените бракове в Плевенска област отчита статистиката

Спад се отчита и в броя на разводите през миналата година в Плевенска област

Плевен
Плевен Източник: Zonanews

В Плевенската област през миналата година са регистрирани 559 юридически брака, което е с 235 по-малко спрямо 2022 г., показват данните на Териториалното статистическо бюро - Северозапад, цитирани от БТА.


От встъпилите в брак мъже през миналата година най-много са във възрастовите групи 25-29 и 40-49 години - 20.1%. При жените 24 на сто са във възрастовата граница между 25-29 години. За 78.5 на сто от мъжете и 80.3 процента от жените, сключили граждански брак през 2023 г., той е бил първи.


Само в община Плевен сключените през миналата година бракове са 311. Регистрирани са и 51 брака, сключени в чужбина.


Спад се отчита и в броя на разводите през миналата година в Плевенска област. Те са били 345, което е с пет по-малко сравнено с 2022 г.

Още от "Плевен"

Дни на траур са обявени в община Долна Митрополия в памет на загиналите военни пилоти

Вчера при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет L-39 ZA. Загинаха двамата пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин

Прочетете повече прочетете повече

Ето какво реши енергийната комисия относно АЕЦ "Козлодуй", оборудването на "Белене" за Украйна и парогенераторите

Шефът на Комисията по енергетика Делян Добрев ще изготви ново предложение, на базата на определения като прагматичен подход от страна на служебния министър на енергетиката Владимир Малинов за удължаване на преговорния срок с Украйна със 180 дни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени