Сийка Милева: Задържаният британец е описан като особено опасен и въоръжен

Сийка Милева не пожела да коментира появилата се информация, че британецът се е настанил в биофермата на депутата от "Демократична България" Албена Симеонова

Сийка Милева
Сийка Милева Източник: Zonanews

28-годишният британски гражданин Давид Бодил е задържан в плевенското село Любеново в 16 ч. днес, каза за bTV говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Той е обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол. В нея е отбелязан като особено опасен, въоръжен и агресивен, каза тя.

 

"По линия на международния обмен разполагаме с информация, че в дома му във Великобритания са открити взривни вещества, както и упътвания и чертежи за изготвяне на взривни устройства", информира Сийка Милева.

 

Британският гражданин ще бъде задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде започната процедура по екстрадицията му. "Чакаме да получим заповед за арест, която ще даде основание на колегите от Окръжната прокуратура в Плевен да внесат искане за мярка за неотклонение и да инициират екстрадиционното производство. Съдът е този, който ще реши дали да предаде лицето, или да откаже", поясни говорителят на главния прокурор.

 

Сийка Милева не пожела да коментира появилата се информация, че британецът се е настанил в биофермата на депутата от "Демократична България" Албена Симеонова. Тя единствено заяви, че "всеки носи отговорност за своите действия". 

Още от "Плевен"

Последни новини

Най-четени