Слави Трифонов се отказва да бъде депутат в 50-ото Народно събрание

Подобни заявления са постъпили и от други избарани народни представители

Слави Трифонов
Слави Трифонов Източник: Bulphoto

Лидерът на "Има такъв народ" Станислав Трифонов е подал заявление, с което се отказва да бъде народен представител в 50-ото Народно събрание. 

 

Централната избирателна комисия (ЦИК) заличава Станислав Тодоров Трифонов от листата на партия "Има такъв народ" в 15-и изборен район – Плевенски, и в 25-и изборен район – София, в изборите за народни представители на 9 юни 2024 г., се посочва в решение на комисията.

 

Постъпило е и заявление от Николай Тонев Колев от ДПС с искане да не бъде обявен за избран за народен представител. ЦИК заличава Колев от листата в 27-ми изборен район – Старозагорски. 

 

ЦИК заличава и Иса Емин Бесоолу от листата на ДПС в 27-ми изборен район – Старозагорски, както и Николай Неделчев Юруков от листата на ДПС в 22-ри изборен район – Смолянски, след подадени заявления, че се отказват да са народни представители. 

 

Постъпили са заявления и от Христо Христов Петров от "Продължаваме Промяната – Демократична България", от Ивайло Ванев Вълчев от партия "Има такъв народ", от Кристиан Иванов Вигенин от коалиция "БСП за България", от Станислав Добринов Стоянов от партия "Възраждане", с което заявяват, че желаят да бъдат обявени за членове на Европейския парламент и да не бъдат обявявани за народни представители.

 

С решение на ЦИК от днес Христо Петров, Ивайло  Вълчев, Кристиан  Вигенин и Станислав Стоянов, са обявени за избрани за членове на Европейския парламент, поради което следва да бъдат заличени от съответните листи на партиите и коалициите в изборите за народни представители на 9 юни 2024 г.

Още от "Плевен"

Ето какво реши енергийната комисия относно АЕЦ "Козлодуй", оборудването на "Белене" за Украйна и парогенераторите

Шефът на Комисията по енергетика Делян Добрев ще изготви ново предложение, на базата на определения като прагматичен подход от страна на служебния министър на енергетиката Владимир Малинов за удължаване на преговорния срок с Украйна със 180 дни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени