Стабилно е състоянието на простреляния от полицай в Плевен младеж

По-късно Окръжната прокуратура в Плевен съвместно с Областна Дирекция на МВР ще предостави повече информация за инцидента

Областна дирекция на МВР-Плевен (ОДМВР-Плевен)
Областна дирекция на МВР-Плевен (ОДМВР-Плевен) Източник: Zonanews

Простреляният от полицейски служител 19-годишен младеж е в стабилно състояние в плевенска болница, настанен е в реанимация. По-късно Окръжната прокуратура в Плевен съвместно с Областна Дирекция на МВР ще предостави повече информация за инцидента.

 

Окръжна прокуратура в Плевен
Окръжна прокуратура в Плевен Източник: Zonanews

Първата информация за простреляният от полицай младеж се появи в социалните мрежи следобед. МВР оповести, че около ранните часове на 6 юни на бул. "Георги Кочев" служители от Областната дирекция дали знак за спиране на лек автомобил "Фиат", който обаче потеглил и напуснал мястото. Служител на МВР е произвел изстрели. Следва операция от четири часа.

 

Състоянието на 19-годишния младеж днес е стабилно. Д-р Диян Георгиев, чийто син също е бил в колата, по която са били произведени изстрелите, каза пред "Хоризонт":

"Искам да апелирам за истинска справедливост. Представя се, че децата са бягали. Автомобилът не е обозначен. По никакъв начин не са подали сигнал към тях, че са полицаи. Ако това лице е служител на реда, с какво точно е заплашен неговия живот, че използва бойно оръжие? Къде са пробите за алкохол и наркотици на стрелеца? На всички деца са взети проби за алкохол и наркотици, но те са отрицателни".

Още от "Плевен"

Последни новини

Най-четени