Внедряват система за видеонаблюдение на ключови кръстовища в Плевен

Видеонаблюдението ще спомогне за регистриране на нарушенията и за превенция на опасното поведение на участниците в движението

Събитието бе открито с официална церемония "Първа копка"
Събитието бе открито с официална церемония "Първа копка" Източник: Община Плевен

Стартира изграждане на система за видеонаблюдение на ключови кръстовища по проект "Развитие на интегриран градски транспорт", съобщиха от Община Плевен. Събитието бе открито с официална церемония, на която символично първата копка бе направена от заместник-кметовете на Община Плевен Стефан Милев, арх. Невяна Иванчева и Милен Яков.


Въвеждането на Системата за видеонаблюдение ще подобри безопасността и условията за движение по пътищата, контрола на трафика на централни ключови кръстовища в града, ще пести време и  ще  осигури спазване на разписаният. Също така ще способства намаляването на закъсненията в пиковите за масовия градски обществен транспорт часове, ще гарантира бързина и добро планиране на пътуванията, като всички тези фактори ще допринесат за намаляване на експлоатационните разходи. Видеонаблюдението ще спомогне за регистриране на нарушенията и за превенция на опасното поведение на участниците в движението.

 

 

Четири типа видеокамери ще бъдат монтирани – за автоматично разпознаване на табела по технология ANPR, чрез която мога да се разчитат регистрационните номера на автомобилите; за следене на трафика на МПС на кръстовището; обзорни видеокамери – за извършване нa лицева регистрация с цел контрол на водачи и пешеходци, и видеокамери за откриване на нарушение, които са свързани и към системата за автоматичното управление на светофарната уредба. 


Системата ще повиши контрола по ползване на обезопасителните средства в моторното превозно средство при заснемането му отпред. Ще подобри аналитичната дейност и информираността на обществото за резултатите от контролната дейност. Ще  изследва пътната обстановка, поведението на участниците в движението и ще спомогне за превантивни кампании включително с използването на записи от видеокамерите.


Дейностите по изграждане на Системата за видеонаблюдение се очаква да приключат през м. май.

Още от "Плевен"

Последни новини

Най-четени