15 министри на парламентарен контрол в НС

Ще участва и премиерът Николай Денков

Народно събрание, дебати, пленарна зала
Народно събрание, дебати, пленарна зала Източник: Zonanews

Депутатите ще започнат пленарното заседание с изслушване на министъра на енергетиката Румен Радев във връзка със споразумението между "Булгаргаз" ЕАД и турската държавна енергийна компания "Боташ", според приетата програма за работа на Народното събрание. Изслушването е по искане на Корнелия Нинова и депутати от ПГ на "БСП за България".

 

Преди редовния парламентарен контрол в програмата е и изслушване на министрите на околната среда и водите Юлиян Попов, на туризма Зарица Динкова и на здравеопазването Христо Хинков за състоянието на акваторията на Черно море вследствие на разрушената стена на язовир "Нова Каховка" и предстоящия туристически сезон в България. Вносители са депутати от ПГ на "Продължаваме промяната-Демократична България".

 

В днешния парламентарен контрол е предвидено да участват премиерът Николай Денков и министрите Кръстю Кръстев, Юлиян Попов, Кирил Вътев, Георги Гвоздейков, Богдан Богданов, Румен Радев, Димитър Илиев, Асен Василев, Калин Стоянов, Тодор Тагарев, Андрей Цеков, Атанас Славов, Галин Цоков и Христо Хинков.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени