Александър Вучич за посещението на Лавров в Сърбия: Въпросът е как ще пристигне, но ще видим

Той призна, че има "усложнения" около планираната за 7-ми юни визита на руския министър на външните работи

Александър Вучич
Александър Вучич Източник: РИА Новости

Сръбският президент Александър Вучич призна, че има "усложнения" около планираната за 7-ми юни визита на руския министър на външните работи Сергей Лавров в Белград, предаде БГНЕС.

 

"Да, има усложнения. Нямам готовност да говоря по този въпрос, но признавам, че има усложнения. Въпросът е как ще пристигне, но ще видим", каза още Вучич пред местната телевизия "Пинк".

 

На въпроса "дали ще бъде лоша новина, ако се стигне до отлагане на визитата на германския канцлер Олаф Шолц в Сърбия, която предвидена за 10-ти юни", Вучич отговори: Това ще бъде трагедия.

 

Само си представете ситуацията, в която германският канцлер трябва да посети една държава, но съобщи, че той не може да я посети или пък няма да отиде. Разбира се, че това е лоша новина", подчерта сръбският президент.

 

На уточняващия въпрос "дали това нещо може да се случи" Вучич изрази надеждата "до това да не се стига".

"Винаги съществува тази възможност, но аз се надявам това да не се случи.

 

Но, ще видим. Първо ще видим, дали Лавров ще дойде и след това ще видим какво ще стане. Има реакции и от други държави", каза още Александър Вучич. 

Още от "Политика"

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС: Старозагорски регион ще бъде запазен като основен енергиен център

Средствата за индустриалните зони обаче бяха отрязани от "Продължаваме промяната" в Териториалния план за справедлив преход на област Стара Загора, подчерта той

Прочетете повече прочетете повече

Мария Белова: Всеки глас за ГЕРБ ще върне нормалността в политиката и спокойствието на хората

По думите й след изборите на 9 юни трябва да бъде съставено редовно компетентно правителство с премиер, който има авторитет в Европа и може да носи политическа отговорност

Прочетете повече прочетете повече

Кандидати от ГЕРБ в Пловдив: Стабилност и работеща администрация за силно икономическо развитие

Всички те бяха категорични, че Шенген и Еврозоната са стратегически цели за ГЕРБ, които не могат да се постигнат без стабилно правителство и ясно управление

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени