Даниел Митов: Само Кирил Петков иска самолетна линия София-Скопие! Може би "Фалконът" ще лети по нея?

Най-вероятно въпросите от историческо значение да бъдат заметени под килима, прогнозира той

Даниел Митов
Даниел Митов Източник: БНТ

"Никой не иска самолетна линия София - Скопие, само Кирил Петров я иска. Българският бизнес не иска да има директна линия София - Скопие или обратното, и второ, въпросът ми е коя е точно компанията, кой е точно превозвачът, който ще осигури тази линия. От нея няма в момента няма никакъв икономически смисъл. Фалконът ли ще лети всяка седмица по нея, или може да се субисидира по линия от държавния бюджет, но това ще е въпрос на съвсем други разговори", Това заяви депутатът от ГЕРБ Даниел Митов в предаването "Още от деня" по БНТ.

 

"Не видях нищо ново, което да се случи в Скопие. Единственото нещо, което разбрахме от двамата премиери, е една нота, която беше договорена много отдавна - за краткостта на името и за отказа на Република Северна Македония от териториални претенции", добави той. 

 

По думите му това е било договорено още при правителството "Борисов 3". Според Даниел Митов по такива въпроси македонската страна се опитва да търгува и попита какво е изтъргувано в случая, каква е била отстъпката от наша страна - трябва да бъде попитан премиерът Кирил Петков.

 

"Най-вероятно въпросите от историческо значение да бъдат заметени под килима. Днес ние нищо не чухме за важните въпроси между двете страни - за правата на българите в Северна Македония, не чухме нищо за това кога ще бъдат отворени досиетата, ще бъдат обезвъзмездени хората, пострадали от комунистическия режим там с българско самосъзнание, кога ще бъдат променени учебниците, кога ще бъде премахнат езикът на омразата", коментира Даниел Митов.

 

"Ние всички искаме в крайна сметка този въпрос да бъде решен и да престане да седи като проблем на международните ни отношения, въпросът е как се решава и не може да бъде решен за сметка на българската история", подчерта заместник-председателят на ГЕРБ.

Още от "Политика"

Даниел Митов: Трябва да се прекрати глупавата теза, че едва ли не заради "Балкански поток" е започнала войната в Украйна

Надяваме се ПП-ДБ да се научат как се реализират тези проекти и как се отстояват интересите на страната, подчерта Теменужка Петкова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени