ДАНС оцени записа от заседанието на ПП като "безобразно политическо говорене, което минава граници"

Шефовете на ДАР и СВР отказаха коментар

Пламен Тончев
Пламен Тончев Източник: БГНЕС

Безобразно политическо говорене, което минава граници. Така председателят на ДАНС Пламен Тончев коментира в кулоарите на парламента записите от заседанието на Националния съвет на ПП.

 

Държавна агенция "Национална сигурност" вече проверява записите. Шефовете на служби са в законодателния орган именно по тази гореща политическа тема.

 

Председателят на Държавна агенция "Разузнаване" (ДАР) Антоан Гечев отказа коментар, като настоя първо да мине изслушването му пред законотворците.

 

Директорът на "Военно разузнаване" Венелин Венев също отказа коментар. Обясни единствено, че службата може да прави изявления само след одобрение.

 

А военното разузнаване не можело да коментира политически субекти - така отговори на въпроса дали има руски агенти в службите и нужна ли е чистка поради тази причина, както се казва в записа, изнесен от Радостин Василев.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени