Делян Добрев: Днес в НС се оформи коалиция "Лукойл", в която влизат БСП, "Продължаваме промяната" и "Възраждане"

ПП гласуват така, че да не разгледаме темата за "Джемкорп", където се перат пари на руски олигарси, добави той

Делян Добрев-
Делян Добрев- Източник: Zonanews

Не виждам как ще подкрепим ПП, защото те са партия, която говори едно, а вършат друго. Гласуват в защита на "Лукойл" и техните печалби. Искат да не се разглежда темата "Джемкорп".  Това каза по bTV депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Той подчерта, че днес в НС отново се е оформила коалиция "Лукойл", в която влизат БСП, "Продължаваме промяната" и "Възраждане".

 

"Три часа и половина тези три партии дебатираха по несъществени промени в търговския закон. От началото на 48-ото събрание ние всеки ден работим до 19:00, 20:00 ч., а днес изведнъж се разпуснахме още в 14;00 ч. Защото тази коалиция не иска да се изземат свръхпечалбите на "Лукойл", коментира още народният представител от ГЕРБ-СДС. 

 

"ПП гласуват така, че да не разгледаме темата за "Джемкорп", където се перат пари на руски олигарси. Те щяха да перат пари у нас. Този меморандум уж е неангажиращ, а има арбитражна клауза. Добре, че ги спряхме", допълни той по темата, свързана с "Джемкорп".

 

"Джемкорп" щяха да перат пари със сенчести руски капитали. През тях ги вкарват в българската енергетика. Има данни, че фирмата е свързана с руски олигарси. Не мога да кажа имената, защото са засекретени от ДАНС", отбеляза бившият енергиен министър.

 

Добре, че ги спряхме. А "Промяната" уж щяха да защитават евроатлантически ценности, възмути се той.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени