Денков успокоява страстите: С разумни аргументи и спокоен тон да се намерят работещи решения

Според него правителството е показало, че може да намира решения в полза на хората

Николай Денков
Николай Денков Източник: Пресцентър на МС

Когато се инициира политическо обсъждане по важни въпроси, нормално е да започне с челен сблъсък на идеи и с много емоции, с усещане за безизходица. Нормално е след първия сблъсък страните да седнат на масата на преговорите и да намерят тези общи механизми и решения, които да постигнат набелязаните общи цели. Това заяви премиерът Николай Денков на откриването на днешното заседание на Министерския съвет.

 

По думите му през разумни аргументи и спокоен тон да се намерят работещи решения. "За да продължим с реформите, които българските граждани и бизнесът очакват от нас. Почти 9 месеца това правителство работи и има резултати в изключително сложна политическа конструкция само заради факта, че показахме, че можем да водим диалог помежду си със заинтересованите страни и с нашите партньори", допълни Денков.

 

Според него правителството е показало, че може да намира решения в полза на хората. "Днес ще одобрим бюджета на фонд "Сигурност на електроенергийната система, чрез който ще бъдат осигурени над 2,5 милиарда лева през тази година. Ще одобрим и трансфера на средствата в размер на 93 милиона лева за безплатните познавателни книжки и учебници. Ще одобрим и 400 милиона лева за изпълнение на планираната инвестиционна програма на общините. Важно е да продължим напред, за да можем всяка седмица да правим уверени крачки към европейското развитие на тази България, в която искаме да живеем заедно", каза още Николай Денков.

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени