Ген. Николай Русев, командир на авиобаза "Граф Игнатиево": Ремонт на МиГ-29 няма да има. 14 пилоти ще бъдат обучени да могат да управляват F-16

"Пилотите ни ще са напълно готови да управляват самолетите малко преди те да дойдат", добави Русев

Ген. Николай Русев
Ген. Николай Русев

Ремонт на МиГ-29 няма да има, ще се сменят двигателите, заяви бригадир ген. Николай Русев, командир на авиобаза "Граф Игнатиево" в предаването "Тази сутрин". 


Русев подчерта, че не се извършва и модернизация на самолетите. "Двигателите от Полша ще бъдат монтирани от наши специалисти в България, така че да сме сигурни, че ще можем да осигурим охраната на българското небе през 2023 г.", каза той.


Той коментира и това дали летище "Граф Игнатиево" се готви за модернизация, за да може да посрещне новите F-16 през 2025 г.  


"Ще ремонтираме някои части от летището, ще доизграждаме зоната, която е определена за разполагане на F-16. Тепърва предстои началото на строителните работи, така че очаквам в най-скоро време да се похвалим, че и това е започнало", добави Русев. 


Той подчерта, че 14 пилоти ще бъдат обучени да могат да управляват F-16. "Те ще са напълно готови да управляват самолетите малко преди те да дойдат", добави Русев.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени