ГЕРБ ще пита министрите на вътрешните работи и на образованието, както и агенцията за закрила на детето защо се допускат толкова случаи на насилие срещу деца и от деца към деца

Внасяйки харвардски опит, сме привнесли малко привкус от Бронкс. Това каза депутатката Деница Николова

Деница Николова
Деница Николова Източник: МРРБ

Внасяйки харвардски опит, сме привнесли малко привкус от Бронкс. Това каза депутатката Деница Николова, която изчете декларация от името на ГЕРБ по повод последния случая с насилие между ученици в столичния квартал "Лагера". Там десетина ученици на 14 и 15 г. пребиха 13-годишно момче.

 

Щом бандите станаха модерната промяна, какво можем да чакаме утре, допълни депутатката от ГЕРБ. Тя разказа, че е сразена от агресията на банда младежи срещу дете, при която десетина се нахвърлят срещу един, а останалите гледат и снимат. Няма как това да не ме срази, защото агресията беше умишлена и целенасочена, допълни Николова.

 

Тя е проверила и установила, че е станало модерно тийнейджърите да се събират на банди, да слагат качулки и да обикалят и тормозят квартала. Защо в последните месеци отговорността на министъра на вътрешните работи по такива случаи някак се неглижира, попита Николова, използвайки, че министър Бойко Рашков е в пленарната зала.

 

Увлечен в сериали за магистрали и изчегъртване, той оставя встрани темите за насилието, критикува го депутатката от ГЕРБ. ГЕРБ осъжда насилието, особено на деца срещу деца. Защото в последните месеци статистиката се допълва от много случаи на насилие.

 

Сполед данни на УНИЦЕФ всяко второ дете до 18 г. в България е преживяло някаква форма на насилие. В повечето случаи тя е емоционална, каза Николова. Затова ГЕРБ ще пита министрите на вътрешните работи и на образованието, както и агенцията за закрила на детето защо се допускат подобни случаи и какви действия са предприети.

Още от "Политика"

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени