На 27 септември теглят жребият с номерата в бюлетината на местните избори

Попитана как ще изглежда софтуерът на машините, Матева заяви, че има изискване към изпълнителя да предложи два варианта

ЦИК
ЦИК Източник: Zonanews

На 27 септември ще бъде изтеглен жребият с номерата в бюлетината на всички партии и коалиции. След това всяка ОИК ще определи номерата на местните коалиции и независимите кандидати. Това каза на седмичния брифинг на ЦИК Росица Матева. Регистрирани за местния вот са 58 партии и 9 коалиции.

 

''До 23 септември могат да се извършват промени в състава или имената им. Тече регистрация на кандидатите, която ще продължи до 26 септември. Ще избираме 5053 общински съветници, вече избирателите могат да проверят дали имената им фигурират в списъците за подкрепа на партиите, регистрирани в изборите", обясни тя.

 

Попитана как ще изглежда софтуерът на машините, Матева заяви, че има изискване към изпълнителя да предложи два варианта. Изискването на ЦИК е избирателят да не трябва в самото начало да определи в кои и в колко от видовете избори ще гласува, да може да се връща и да променя своя избор.

 

По думите ѝ ще стане ясно как ще се случи това, след като бъдат проведени преговори с изпълнителя и бъде сключен договор.

Още от "Политика"

Членовете на антикорупционната комисия ще са трима и ще се избират от Народното събрание

Кандидатите трябва да имат висше юридическо или икономическо образование и най-малко седем години стаж по специалността или седем години стаж в службите за сигурност

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени