Нинова започна пазарлъка с Чалгаря - свали условията за подкрепа на правителство на ИТН от 6 на 4

Тя подчерта, че от БСП ще държат на видеонаблюдение на изборите, машинно гласуване и активна регистрация за изчистване на "мъртвите души" от списъците

Консултации на БСП с Радев
Консултации на БСП с Радев

Бихме подкрепили правителство на "Има такъв народ" при четири условия. Това каза по време на консултациите за съставяне на правителство при президента Румен Радев лидерът на БСП и председател на ПГ на "БСП за България" Корнелия Нинова, цитирана от Агенция "Фокус". "Имаме последователна политика и ясни и конкретни решения по всички поставени въпроси. Може би ни помага и това, че в последните 4 години сме отстоявали тези политики и имаме опит. Нашата партия смята, че сега е необходимо да се състави стабилно правителство, предвид тежката криза: икономическа, здравна и социална. Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ. Смятаме, че този модел на управление трябва да бъде приключен и да се промени", подчерта тя.

 

Условията, при които БСП би подкрепила кабинет на "Има такъв народ", са следните: "Първо – да се предприемат спешни и важни стъпки за преодоляване на икономическата, здравната и социалната криза. Стъпки, ориентирани най-вече към помощ на хората, на домакинствата и икономиката. На второ място – да се започне обективна и задълбочена ревизия на управлението на Борисов. На трето – конкретни стъпки по Плана за възстановяване и устойчивост. На четвърто – нови изборни правила, които да гарантират прозрачност и честност на изборите", заяви Нинова.

 

Тя посочи, че вече са факт първите законопроекти на БСП, ориентирани към ръст на доходите, помощ на младите семейства, възрастните хора и бизнеса в условията на криза. "Те вече са на вниманието на народните представители. Ревизията – ще се включим активно в работата на комисията. Нещо повече. Ще представим нашите досегашни проверки, които правихме през последните 4 години. Имаме достатъчно информация и документи и ще ги предоставим на комисията. По Плана за устойчивост: 2 месеца преди изборите поискахме той да бъде разгледан от парламента, но не просто разглеждан. Готови сме с конкретни наши предложения за неговото подобряване и усъвършенстване. И по тази тема имаме най-висока степен на готовност за действия, а не просто думи. По четвъртия приоритет: промени в изборното законодателство, също сме последователни и действени", добави Корнелия Нинова.

 

Тя подчерта, че от БСП ще държат на видеонаблюдение на изборите, машинно гласуване и активна регистрация за изчистване на "мъртвите души" от списъците. "Що се отнася до това, ако и когато решите да връчвате трети мандат и ако той е при нас, ще съберем колективните органи на партията и ще решим какво да правим", завърши лидерът на БСП.

Още от "Политика"

Премиерът Димитър Главчев и директорът на пожарната са в постоянна комуникация за ситуацията в страната

През изминалото денонощие звената за пожарна безопасност и защита на населението са реагирали на 250 сигнала за произшествия, ликвидирани са общо 204 пожара

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени