Проф. Пламен Киров: Струва ми се че едно правителство на малцинството ще ходи по един много тънък лед. Най-вероятно ще има вот на недоверие

Мисля, че път назад няма. Политиците трябва да си дават сметка че така не се говори

Проф. Пламен Киров
Проф. Пламен Киров Източник: bTV

Проф. Пламен Киров гостува в bTV, в предаването "Тази сутрин" с мнение за политическата ситуация, създала се след изтеглянето на министрите на ИТН от управлението вчера.

 

Според проф. Киров в Конституцията дефиниции няма. В случая става въпрос за едно политическо действие. Оставката на министрите е личен акт.

 

"От думите които чухме през вчерашния ден стана ясно че тези хора не се понасят. Правителството дойде на власт с една мъглява програма. Така и не беше внесено в НС ясна програма по точки. Не стана ясно кои ще бъдат приоритетите на тази коалиция.

 

Мисля, че път назад няма. Но в политиката всичко може да се очаква. Политиците трябва да си дават сметка че така не се говори. Не трябва да има такива нападки. Много трудно ще бъде утре отново да седнат на една маса" - смята Пламен Киров.

 

"Струва ми се че едно правителство на малцинството ще ходи по един много тънък лед. Най вероятно ще има вот на недоверие. Първо премиера ще трябва да предложи нови министри за да попълни състава на МС. Ако това не мине, задължително ще се поиска вот на недоверие" - казва той.

 

Ако вотът на недоверие е успешен, президентът ще трябва да завърти парламентарната рулетка. Той ще връчи първия мандат отново на ПП. Ако не успеят и трите опита ще имаме служебно правителство и предстрочни избори в края на септември или началото на октомври.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени