Румен Радев заминава на тридневна визита в Португалия

Ще се състоят и пленарни разговори между двете делегации, съобщиха от президентството

Румен Радев
Румен Радев Източник: Президентска администрация

резидентът Румен Радев и ръководена от него делегация заминават днес на държавно посещение в Португалия. Тридневната визита на държавния глава ще започне от град Порто, където той ще бъде посрещнат от своя португалски колега Марселo Ребелo де Соуза и кмета на града Руи Морейра. 

 

Българският и португалският президент ще проведат среща, след която Румен Радев и Марселo Ребелo де Соуза ще направят и съвместно изявление за медиите. Ще се състоят и пленарни разговори между двете делегации, съобщиха от президентството.

 

Програмата на българския президент включва и посещение на град Лисабон, където Румен Радев ще разговаря с министър-председателя на Португалия Антониу Коща и председателя на парламента Аугусто Сантос Силва.

 

Държавният глава ще се срещне с представители на българската общност в сградата на посолството ни в португалската столица. Това е второто посещение на Румен Радев в Португалия.

 

 

Още от "Политика"

Общинските съветници от ПП-ДБ-СС в столицата искат кметът Терзиев да забрани честването на руския Ден на защитниците на

България е една от държавите най-обилно "обгрижвана от Руската пета колона, чиито пипала са плъзнали във всички сфери на нашия обществен и политически живот

Прочетете повече прочетете повече

Делян Пеевски: Отказах на Христо Иванов делкането, седя в скута ми, пи мазно турско кафе, иска Андрей Янкулов за главен

Изявените евроатлантици от ПП-ДБ провалят в момента проекта на "Уестингхаус" за ядрена централа заради Свилен Спасов, агента на Държавна сигурност

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени