Румен Радев заминава на тридневна визита в Португалия

Ще се състоят и пленарни разговори между двете делегации, съобщиха от президентството

Румен Радев
Румен Радев Източник: Президентска администрация

резидентът Румен Радев и ръководена от него делегация заминават днес на държавно посещение в Португалия. Тридневната визита на държавния глава ще започне от град Порто, където той ще бъде посрещнат от своя португалски колега Марселo Ребелo де Соуза и кмета на града Руи Морейра. 

 

Българският и португалският президент ще проведат среща, след която Румен Радев и Марселo Ребелo де Соуза ще направят и съвместно изявление за медиите. Ще се състоят и пленарни разговори между двете делегации, съобщиха от президентството.

 

Програмата на българския президент включва и посещение на град Лисабон, където Румен Радев ще разговаря с министър-председателя на Португалия Антониу Коща и председателя на парламента Аугусто Сантос Силва.

 

Държавният глава ще се срещне с представители на българската общност в сградата на посолството ни в португалската столица. Това е второто посещение на Румен Радев в Португалия.

 

 

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени