ВМРО иска касиране на изборите в Турция

В Турция има организиран и контролиран вот, категоричен бе Ангел Джамбазки. 20 000 гласа от Турция са дали поне два мандата на ДПС

Ангел Джамбазки
Ангел Джамбазки Източник: Facebook

Ще оспорваме изборния резултат в Турция, имаше куп нарушения в секциите там. Това каза зам.-шефът на ВМРО Ангел Джамбазки на пресконференция в централата на партията. На 4-и април той гласува в избирателната секция в Чорлу, Турция. Благодаря на всички наши съмишле

 

Според младежите на ВМРО, които са били и членове на секционни избирателни комисии в Турция е имало нарушения като струпване, липса на дезинфекция, предварително попълнени декларации и говор на турски език. Масово са се изнасяли изборни книжа, което е в разрез със закона, според патриотите. Христо Иванов, лидер на Младежката организация на ВМРО – София заяви, че е имало предварително надраскани списъци и опит за стартиране на изборния ден по-рано от регламента. Пред и в изборните секции е имало агитационни материали на ДПС, отново в разрез със закона. 

 

В Турция има организиран и контролиран вот, категоричен бе Ангел Джамбазки. 20 000 гласа от Турция са дали поне два мандата на ДПС. Хората бяха уплашени, бяха разкарвани с автобуси. Искаме изборни правила, а не Ердоган да решава за вота в България, съобщи евродепутатът. 

 

"Благодаря на всички, които се бореха за нашите гласове. След 4 години в управлението и по време на пандемията, коментарът ми за резултата на ВМРО е: Не е лош!", каза още патриотът. Припомняме, че у нас партията остана под чертата на парламентарните избори с 3.64%. Патриотите са готови и за нови избори с изводи от грешките си. 

Още от "Политика"

Водещи новини

Хунтата готви чистка на над 220 полицаи на ръководни позиции

Целта е тотално обезглавяване на МВР-ГДНП, ГДБОП, Жандармерия и Гранична полиция до ниво началници на отдели, и уволнение на директорите и техните заместници в областните дирекции и в районните управления в цялата страна.

Последни новини

Най-четени