132 народни представители избраха редовно правителство на България

Направи впечатление, че от групата на ДПС, която се състои от 36 народни представители, в гласуването участваха само двама души

Гласуване в Народното събрание, гласуване с пулт
Гласуване в Народното събрание, гласуване с пулт Източник: Zonanews

След компромиси, тежки политически дебати и остри спорове в Народното събрание, след над 300 дни безконтролна служебна власт на Румен Радев, България се сдоби най-после с редовен кабинет.

 

Акад. Николай Денков бе избран за премиер със 132 гласа от групите на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС. Същото бе и гласуването за структурата на Министерския съвет. За него гласуваха по следния начин: 62-ма от ПП - ДБ, 68 от ГЕРБ-СДС и двама от ДПС. Единият от тях бе лидерът на движението Мустафа Карадайъ. Един от групата на ГЕРБ-СДС бе против, а един от ПП-ДБ не присъстваше.

 

БСП, "Възраждане" и ИТН, както и независимият Радостин Василев бяха против избирането на Денков за премиер. От БСП против бяха19 гласа от общо 23 депутати, от ИТН  - всичките 11 народни представители, както и всичките 37 от "Възраждане". Направи впечатление, че от групата на ДПС, която се състои от 36 народни представители, в гласуването участваха само двама души. И те дадоха вот "за".

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени