Адвокат Менко Менков: Борисов е задържан по един сигнал, който е на базата на една разпечатка от медиите (ВИДЕО)

Срещу г-н Борисов няма повдигнато обвинение, допълни адвокатът

Адвокат Менко Менков
Адвокат Менко Менков

Няма и не може да има повдигнато обвинение. Прокуратурата е разбрала за тези действия от Вас, от журналистите и не е сезирана до този момент. Досъдебното производство е образувано на 17 март при условията на неотложност. Става въпрос за същата проверка, която е образувана по сигнал на т.н. Сдружение "Боец", още от 10 декември е сигнала, по който идвахме да даваме обяснение по проверката. Това каза адвокатът на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов - Менко Менков. 

 

"В тази разпечатка се твърдят какви ли не неща за г-н Борисов, един милион нелепи неща и този сигнал беше депозиран тогава до вътрешния министър, който е разпоредил на ГДНП проверка. По същата преписка е образувано досъдебното производство, преписката, по която полицията извършва проверка не е депозирана и досега не е докладвана на прокуратурата", обясни адвокат Менков. 

 

Той добави, че това, което е разбрал е, че първото действие, извършено по разследването е разпит на министър-председателя Кирил Петков в качеството му на свидетел. "Това е единственото действие извършено до този момент, преди претърсванията, извършени в дома на г-н Борисов. За нищо конкретно не става въпрос в този сигнал. Това са извадки от медиите в продължение на години, публикации на най-различни неща, за голяма от тях са правени проверки от прокуратурата, има досъдебни производства, има откази и досега няма повдигнати обвинения на никого", коментира Менко Менков. 

 

Срещу г-н Борисов няма повдигнато обвинение и не може да има, защото по българския закон разрешението може да се повдигне само чрез писмено разрешение на прокурор. Има задържане за 24 часа по член 72 от Закона за МВР", добави той. В основанието за задържане е посочен текста от НК по чл. 213а -  за изнудване. Но не пише кое лице е изнудвано, кога е изнудвано. 

 

Г-н Владислав Горанов също е задържан, в момента се подготвят документите за задържането му за 24 часа. И се очаква г-жа Севдалина Арнаудова също да бъде задържана за 24 часа, разкри адвокат Менков. 

 

Още от "Политика"

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев”

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер

Прочетете повече прочетете повече

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени