Агент "Огнян" ще става депутат от "срутището" БСП

Брат му с прякор "Маслинката", или Димитър Димитров, е известен търговец на цигари и един от босовете на задкулисието в тази сфера

Агент "Огнян", познат и като Иван Гранитски
Агент "Огнян", познат и като Иван Гранитски Източник: You Tube

Антон Тодоров

БСП одобри представителите на гражданската квота в своите кандидат-депутатски листи и за пореден път доказа, че нищо ново не е научила и нищо старо не е забравила. На второ място в листата с кандидат-депутати в 25-ти МИР е инсталиран агент "Огнян", познат повече като Иван Гранитски. Гранитски е бивш член на БКП и директор на БНТ по времето на злодейското социалистическо правителство на Жан Виденов. 

Справката с приложено СРС на някогашния зам.-директор на ГДБОП Иван Иванов, в което протича Маслинката
Справката с приложено СРС на някогашния зам.-директор на ГДБОП Иван Иванов, в което протича "Маслинката"

Иван Гранитски има много оперативно интересен брат - Митко "Маслинката". Тези, които помним много, се сещаме за една прословута справка от СРС-та на зам.-директора на ГДБОП Иван Иванов (с прякор "Рилски"). "Маслинката" е споменат в разговорите на Иванов с Павел Славков. Според справката Славков е от групата на братя Халваджиеви от Смолян, а Иванов получава пари от тях и развива общ бизнес именно чрез Славков. Сикаджийската групировка, близка до Маргините, иска информация от Иванов за човек с прякор "Маслинката".

 

Справката с приложено СРС на някогашния зам.-директор на ГДБОП Иван Иванов, в което протича Маслинката`
Справката с приложено СРС на някогашния зам.-директор на ГДБОП Иван Иванов, в което протича "Маслинката"

Иванов не иска да говори по телефона, но уверява Славков, че има какво да му каже. Всъщност Маслинката или Димитър Димитров е известен търговец на цигари и един от босовете на задкулисието в тази сфера. По онова време той работи тясно с кръгове от ВИС и е "оперативено интересен" за конкурентите от СИК. Димитров достига апогея си след убийството на Иван Тодоров-Доктора на 22 февруари 2006 г. 
Та, братчето на "Маслинката", вече поднесен ни под вънкашност нова (член-кореспондент на БАН) и име старо (агент "Огнян"), ще бъде едно от ярките "нови лица" на БСП. Честито!

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени