Агонията може да бъде прекратена само с предсрочни избори, заяви Нинова пред Радев

От БСП няма да участваме в тази конфигурация, добави тя

Консултации на БСП при Радев
Консултации на БСП при Радев Източник: БТА

Продължават политическите консултации на президента Румен Радев с парламентарно представените партии, преди държавният глава да връчи първи проучвателен мандат за съставяне на правителство.

 

Днес Радев вече разговаря с представителите на "Възраждане", а сега е ред на БСП. "Вие ясно позиционирахте своята роля в 49-то НС като опозицията на тази власт, но в същото време 49-тото НС има трудната задача да излъчи ново правителство. Как оценявате остатъчния политически ресурс на това 49-то Народно събрание? Наистина да сформира устойчиво правителство, което да решава проблеми. Как преценявате - ако се стигне до 3 мандат ще предложите ли формула за съставяне на правителство или оставате на тезата, че решението на тези проблеми се състои в нови предсрочни парламентарни избори", попита Радев лидера на БСП Корнелия Нинова, цитиран от БНТ.

 

"Нашата позиция е ясна и категорична. Това правителство и мнозинство са вредни за държавата. Агонията може да бъде прекратена само с предсрочни избори", категорична беше Корнелия Нинова.


Лидерът на БСП посочи проблемите, които според нея остават нерешени - демографската катастрофа, ниското качество на здравеопазването, лошото ниво на образованието, монополи, картели, икономически лобита.

"Пренесоха властта в парламента, но убиха парламентаризма".

 

"Ако това продължи още 9 месеца това означава още по-голяма несигурност и нестабилност, защото единствената им цел е да разпределят регулаторите, да овладеят съдебната система, но това гарантира на България несигурност и нестабилност. И мафията и задкулисието да вземат най-големите постове и да бъдат официализирани".

 

"Предсрочни избори са изход от тази ситуация и не виждаме възможност в това Народно събрание да бъде решена някаква друга конфигурация и заявявам, че ние няма да участваме в такива".

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени