Ахмед Доган: Предсрочни парламентарни избори могат да дестабилизират страната

Всички знаем, че на евроизборите гласува предимно твърдият ни електорат. Вашата задача е да разширите периферията, да покажете тежестта и престижа на ДПС, заяви той

Ахмед Доган
Ахмед Доган Източник: Zonanews

Предсрочни парламентарни избори "две в едно" могат да дестабилизират страната и да предизвикат наказателен вот с непредвидими последици. Това се посочва в обръщение на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган към делегатите от XI-та Национална конференция на ДПС.

 

Обръщението представи Искра Михайлова, която бе избрана за водещ на конференцията. За ДПС предстоящите евроизбори ще бъдат тест за реформиране и готовност за участие в политическия живот на България и в ЕП. Всички знаем, че на евроизборите гласува предимно твърдият ни електорат. Вашата задача е да разширите периферията, да покажете тежестта и престижа на ДПС на фона на властовите недоразумения и "ротации" на управляващите, се посочва в обръщението на Доган.

 

Доган фокусира вниманието на делегатите върху три основни проблема - евентуалните промени в НАТО, проблемът за сигурността на Европа, смисълът на идеята за двама председатели на ДПС. В конкретния случай, идеята за двама председатели на ДПС има три основни причини, заявява Доган.

 

И изтъква като такива борбата за спазване и защита на нашите права и свободи, разширяване електоралния периметър на ДПС, което предполагало и обновяване на нейния политически образ, с адекватно електорално представителство и трето необходимостта от активиране модела на работа с реалните хора и местните партийни структури.

 

"Ако този постоянен ангажимент към нашите избиратели не се превърне в приоритет за ДПС, перспективата да се превърнем в бутикова платена партия е сигурна", заявява Доган.

Още от "Политика"

ЦИК предложи на президента Румен Радев да насрочи нов избор за общински съветници в община Хасково

На 8 април ВАС остави в сила решението на Административен съд – Хасково, с което обяви за недействителен избора на общинските съветници в община Хасково

Прочетете повече прочетете повече

Емил Радев: Политически спекуланти предричаха хиляди мигранти от Австрия, а върнатите са 69

При избори 2 в 1 у нас по всяка вероятност националните теми ще вземат превес и може да изтласкат въпросите за европейските политики в периферията на кампанията, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени