Александър Иванов: Обществото се подготвя за коалиция на "Демократична България" с БСП

До нас достига информация, че "Има такъв народ" предоставят местата си на хора, тясно свързани с ДПС в много райони – в Пазарджик, Хасково, Кърджали, съобщи Александър Иванов

Александър Иванов
Александър Иванов Източник: bTV
В правителството, назначено от Румен Радев, се вижда един нюанс – БСП, "Демократична България", ръка за ръка с ДПС и хората на Мая Манолова, правят едни смени и назначения. Това коментира в предаването "Лице в лице" Александър Иванов от ГЕРБ. "Реформи се правят с действащ парламент, явно обществото се подготвя за коалиция на "Демократична България" с БСП. Има трима министри, които пряко се свързват с "Демократична България" – на икономиката, на финансите и на здравеопазването", добави той.
 
"В списъка на областните управители имаше хора на Мая Манолова и на ДПС", посочи още Иванов. Според него тази коалиция, която е сформирана в народното събрание, не си е направила правителство, защото по думите му няма да изглежда добре пред избирателите на "Демократична България" – да се управлява в съюз с БСП. "Избра да се отиде на предсрочни избори и да се правят кадрови промени със служебен кабинет", отбеляза Александър Иванов. "Ако на изборите се повторят същите резултати като предишните, коалицията си я имаше и в стария парламент, защо не си направиха правителство", запита представителят на ГЕРБ.
 
"Сега се формират секционните избирателни комисии, всяко политическа сила има представители в тях. До нас достига информация, че "Има такъв народ" предоставят местата си на хора, тясно свързани с ДПС в много райони – в Пазарджик, Хасково, Кърджали", съобщи Александър Иванов.
 
"В Пазарджик, Хасково, Кърджали, от "Има такъв народ" предоставят председателските места в секционните избирателни комисии на ДПС, това са интересни факти", добави той. "Едно име ми е направило впечатление. Става въпрос за общински съветник от ДПС от Хасково. Неговият син е председател - Мустафа Сунай Алиев, може да се провери името, информацията е обществена, е подаден от партията на г-н Слави Трифонов "Има такъв народ", каза още Иванов относно близките отношения между ИТН и ДПС.
 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени