Александър Иванов: Спецов продава фирмата си с 1,5 млн. задължения, после търси тези пари от "сламения човек", на когото я е продал

Защо Рашков не поиска пари за оградата при актуализацията на бюджета, попита той

Александър Иванов
Александър Иванов Източник: NOVA

"Да припомня, че преди два месеца с колеги от ГЕРБ обиколихме и бежанските центрове и още тогава обърнахме внимание, че те са пред препълване. Успяхме да събудим интереса на Рашков към охраната на границата. В последно време се задействаха и военните. Естествено е, че нещо, което е изградено, трябва да бъде поддържано. Да не забравяме кога беше изградена оградата и факта, че досега нямаше миграционен натиск. Г-н Рашков споменава за липсата на милиони за оградата. Защото тогава не ги беше упоменал в актуализацията на бюджета?". Това коментира Александър Иванов  от ГЕРБ в студиото на "Събуди се" по NOVA.

 

Той допълни, че парите за ремонта на оградата могат да дойдат от от шефа на НАП Румен Спецов, който е ощетил държавата с 1,5 милиона лева. "От там могат веднага да се намерят пари за охрана на границата", коментира Иванов. 

 

Бившият народен представител от ГЕРБ-СДС допълни, че при актуализацията на бюджета се е срещал с Асен Василев. "Той има леви виждания, имахме спорове на комисия по актуализацията на бюджета. Виждате сега и бизнеса, и доста от гражданите имат претенции към актуализацията на бюджета. Асен Василев назначи Спецов, бранеше го до последния, когато беше служебен министър. Той напусна служебния кабинет, той ги напусна "почтените", той вече не е "почтен". Ние месеци наред му задавахме въпроси за фирмата на г-н Спецов, която той е прехвърлил с 1,5 млн. задължения на "сламено лице". И той (Асен Василев, бел. ред.) , в последния си работен ден, в 18:15 ч. получихме отговор, в който той ясно отговори, че г-н Спецов е получил ревизионния си доклад на фирмата един месец преди да я продаде. Тоест, знаейки, че тя има задължения от 1,5 млн. лв.", разкри Иванов. 

 

"Морално ли е човек да изпраща сам на себе си, на собствената си фирма да изплати задължения от 1,5 млн. Пет призовки е изпратил на бившата си фирма Спецов с искане да плати задълженията си към НАП", възмути са Александър Иванов.

 

"Правителството на Радев управлява вече 6 месеца и проблемите се трупат един след друг, а не се решават. Бизнесът също отчита това. Педи една година цената на един мегаватчас е била три пъти по-ниска", коментира Иванов.

 

"Очаквайте съвсем скоро номинацията на ГЕРБ за президент. Той ще бъде обществена фигура с огромен авторитет" , допълни той.

 

Още от "Политика"

Бойко Борисов: Да дадеш зелен сертификат на човек с първа доза е като да дадеш шофьорска книжка на някой минал само лист

Днес 136 души са починали. Аз мисля, че да дадеш зелен сертификат на човек с първа доза е като да дадеш шофьорска книжка на някой, минал само листовки

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени