Александър Ненков: Ако новото мнозинство мисли, че може да управлява с антиГЕРБ коалиция, много се лъже

В дългосрочен план тези 840 000 души, които гласуваха за ГЕРБ, много трудно могат да бъдат заобиколени

Александър Ненков
Александър Ненков Източник: NOVA NEWS

Очевидно е, че има ново мнозинство в парламента. Ако тези хора смятат, че могат да управляват с антиГЕРБ коалиция, много се лъжат. Трябва да излязат и да кажат какво ще правят оттук нататък. Това каза в предаването "Офанзива" по NOVA NEWS зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Александър Ненков. "Привикването на премиера Борисов в парламента не е, за да се кажат важни неща, а идеята е да се унижи един министър-председател, да има освирквания. Всеки трябва да уважава първите хора в държавата. Вчера Томислав Дончев стоя близо три часа в парламента, но никой не пожела да го изслуша", заяви Ненков.

 

"Имаме готовност да предложим един сериозен кабинет с ясното съзнание, че той няма да бъде подкрепен. Ние ще изпълним своя конституционен ангажимент, а и ангажимента си към гражданите. Ще се търси баланса между експертността и политическия ангажимент. В дългосрочен план тези 840 000 души, които гласуваха за ГЕРБ, много трудно могат да бъдат заобиколени", подчерта Ненков.

 

Той беше категоричен, че в ГЕРБ не са притеснени от създаването на комисия в парламент, която да направи проверка на управлението на кабинета "Борисов 3":
"Не се притесняваме от ревизията на управлението. Затова предложихме да бъде за 10-годишен период. Това е комисия, която няма за цел да прави проверка, а да вдига шум и да хвърля прах в очите. Тези хора не искат да носят отговорност".

 

Александър Ненков добави, че предложенията за мажоритарния вот и партиите да нямат субсидии са много вредни, но 2,5 млн. избиратели са поискали това. "От втората партия зависи дали ще има правителство. Ако не го направят, означава, че са подвели своите избиратели и те трябва да ги съдят на следващите предсрочни парламентарни избори".

Още от "Политика"

НАП отчете ръст на приходите с над 914 млн. лева към края на април

Рекордните постъпления от данъци и осигурителни вноски се случват в условия на продължаваща пандемична обстановка и при отложено за юни 2021 г. (вместо до края на март) внасяне на корпоративния данък

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени