Александър Сиди: Партиите, които решиха за гласуването в чужбина, изпълняват поръчката на ДПС

Патриотичното обединение възкръсва след Великден

Александър Сиди
Александър Сиди Източник: БНТ

Не е редно да се противопоставят българите в Англия с българите в Турция. Българите в Англия са новата диаспора и там трябва да се уреди възможността да гласуват бързо, лесно и безпроблемно. Но срещу това не можем да допуснем Турция да се намесва във вътрешните ни работи. Това каза в "Денят започва" по БНТ бившият депутат Александър Сиди, който е член на изпълнителният комитет на ВМРО. По думите му решението е предлагано вече от ВМРО и то е "за държавите с федерално управление да няма ограничение на секциите. Това са и Великобритания, и Съединените щати".

 

Сиди подчерта, че проблемът е, че партиите, които вчера са взели това решение за гласуването в чужбина, всъщност изпълняват поръчката на ДПС. "Виждаме, че са обвързани по някакъв начин", заяви той.

"Отново отваряме вратата Турция да се намеси във вътрешните работи на страната", заяви Александър Сиди. Според него възможността "от там да дойдат десетки и стотици хиляди гласове е напълно реална".

 

"И не е проблемът, нека да дойдат и 1 милион, ако трябва. Проблемът е в това, че тези хора биват насочвани в една или друга посока. Тези хора не знаят български език, те са 3-то или 4-то поколение, останали в Турция - хора, които вече нямат нищо общо с държавата", заяви Александър Сиди.

 

Александър Сиди разкри, че веднага след празниците войводите ще започнат разговори с другите патриотични формации за обединение. Очаквам обединение на патриотичните сили. Веднага след Великденските празници ще започнем разговори с всички политически субекти, които са в патриотично-консервативното пространство. "Ние сме длъжни да проведем разговори в тази посока. Не сме започнали още, защото все още имаме 45-то Народно събрание, което твори глупости всеки ден", добави той. "С всички политически субекти, които са в патриотично-консервативното пространство бихме могли да разгаряме и ще направим това веднага, ако мандатът бъде върнат", уточни Сиди. 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени