Александър Симов: Много важно, че не съм гласувал добавките за пенсионерите

Симов е длъжен публично да обясни кога е искрен

Александър Симов
Александър Симов Източник: БСП

Арогантно и скандално изказване на водача на листата на БСП във Враца Александър Симов е на път да взриви обществено мнение във Враца. Пред местната медия  Bulnews  Симов е заявил, че не била важна неговата липса в пленарната зала на 45-я парламент при гласуването на добавките от 50 лева за пенсионерите. Оказва се, че той не е участвал във вота на 5 май в 45-то НС, когато е внесено предложението пенсионерите в България да получават допълнително по 50 лв. всеки месец до края на годината. Гласуването е в 13.35 часа. Проверка на медията установява, че Александър Симов НЕ е бил в залата и НЕ е гласувал в подкрепа на решението.

 

Потърсен за коментар, водачът на врачанската листа на БСП Александър Симов казва дословно следното: "Може да съм обядвал или да съм давал интервю. Нищо фатално не е станало, тъй като това гласуване изобщо не беше важно!".

 

Прочетохте ли правилно?
Решението възрастните хора да получават помощ към мизерните си пенсии в битката си за оцеляване не е приоритет за Александър Симов. Той е бил гладен и/или жаден за публична изява и това е било по-важно от подкрепата за неговия електорат. След подобно скандално изказване всяка нормална партия би изтеглила от предизборната кампания своя представител и би поднесла извинения на тези, които са обидени от грубите думи.

 

Александър Симов е длъжен публично да обясни кога е искрен - докато бяга от пленарната зала и не гласува в полза на пенсионерите или когато застава пред тях в опит да ги убеди да гласуват за неговата кандидатура и БСП. Все пак не бива да се пропуска фактът, че отрудените хора са гръбнакът на червената партия и е от изключително значение тази част от обществото да даде своя вот именно за Симов.


Хубаво ще е децата и внуците на възрастните хора от врачанска област е да предадат тази "загриженост" на водача на червената листа, за да могат на 11 юли те да направят своя информиран избор. Поразително приличащият на младия Хрушчов бесепар много добре знае, че пенсионерите нямат възможност да четат многото електронни медии, но пък всички останали го правят и могат да разкрият на дядо и баба кои са ментетата в политиката.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени