Александър Томов: Стартът на мощната корупция започна още през 2001-2002 г.

Следва през юли доклад на ЕК - по предварителна информация докладът ще е тежък, неприятен, прогнозира Томов

Александър Томов
Александър Томов Източник: Zonanews

Санкциите на САЩ към 6 български граждани по закона "Магнитски" не са само за тях, става дума за цялата политическа система. Това каза в "Денят започва" по БНТ лидерът на Движение "Заедно за промяна" Александър Томов. "Ударени са с предупреждение, косвено макар, всички партии на статуквото - и БСП, и ДПС, и ВМРО, и ГЕРБ", подчерта той. Има тежки корупционни скандали, които са просто замазани, прикрити и по този начин не може да се продължава. "Стартът на тази мощна корупция започна още през 2001-2002 година", подчерта Томов. Той посочи като пример случаят КТБ - "колосална корупция с политическо участие, но политици виновни няма".

 

"Следва през юли доклад на ЕК - по предварителна информация докладът ще е тежък, неприятен. Комисията на ЕП взе решение специално да направи делегация за България - това означава, че сме нарочени за корумпирана страна. А това означава по-малко инвестиции, недоверие към страната", отбеляза Александър Томов. И беше категоричен, че големият проблем не е в олигарсите, големият проблем в е политиците, които позволяват такава система да съществува. "Системата се променя само с нова власт", заяви Томов. Според него служебното правителство трябва да продължи с пълна прозрачност. "Това, което става в ББР е корупция, сделката с "Булгартабак", КТБ, "Кремиковци" също е замазана сделка от тези, които прибраха 100 милиона и го фалираха предумишлено", подчерта Александър Томов.

Още от "Политика"

Антон Тодоров: Позорно е да се кани човек като Николай Радулов да коментира "връзките на Борисов с Русия"

Политологът публикува части от официален доклад на Национална служба "Сигурност" от 1999 г. за корупцията, в който протича неколкократно името на Радулов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени