Алексей Данилов: Путин, ще те преследваме като Осама бин Ладен, бункерът в Урал няма да те спаси

Войната с Украйна постави началото на процеса по ликвидацията на путинския режим, добави той

Алексей Данилов-Олексий Данилов
Алексей Данилов-Олексий Данилов Източник: Telegram

Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Алексей Данилов предупреди руските военнопрестъпници в Кремъл, че няма да могат да се скрият от бъдещия наказателен трибунал. 

 

"Убеден съм, че предстоящият трибунал над руските престъпници ще бъде много красноречив както за целия свят, така и за самата Русия, доколкото войната с Украйна постави началото на процеса по ликвидацията на путинския режим", написа той. 

 

Данилов предупреди руските агресори, че те не е трябвало да воюват с Украйна, тъй като украинският народ е преминал в продължение на хилядолетие през тежки изпитания, през разпада на не една империя, и от това е станал само по-силен и издръжлив. 

 

"Вие убивате нашите деца, жени, възрастни хора. Ние помним всички и всичко, никого и нищо няма да забравим. Няма къде да се скриете: нито зад оградите на вашите домове, нито във вилите си в Маями, нито на яхтите си на Сейшелите, или в бункера в Урал. Ще ви намерим и ще дойдем за вас, както дойдоха за Айхман или Бин Ладен. Вашите престъпления са документирани, а паметта за тях пронизва като нажежено желязо нашите сърца. В нашите списъци са и тези, които са отдавали заповедите, и тези, които са извършвали насочването на ракетните удари по нашите мирни градове. Дойдохте в нашата земя и при нашите семейства - сега ние ще дойдем при вас", закани се секретарят на украинският СНБО. 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени