Андрей Гюров призна за напрежение в четворната коалиция

По-късно днес Изпълнителният съвет на "Продължаваме промяната" ще излезе с декларация и пресконференция

Андрей Гюров, ПП
Андрей Гюров, ПП Източник: Zonanews

Очевидно има някакво напрежение, след като има напуснали министри. Това коментира председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров на журналистически въпрос в парламента дали отношенията в управляващата коалиция са напрегнати.

 

Поводът беше информацията, че трима от министрите на партия "Има такъв народ" (ИТН) са напуснали днешното заседание на Министерския съвет, на което кабинетът обсъжда актуализацията на бюджета.

 

"Поддържаме контакт с останалите коалиционни партньори, очакваме информация от Министерския съвет и по-късно днес Изпълнителният съвет на "Продължаваме промяната" ще излезе с декларация и пресконференция, на която ще можем да отговорим на всички въпроси'', посочи той.

 

Както виждате, не ние напуснахме МС, не ние имаме претенции за средства, които има или няма в бюджета, така че трябва да съберем информацията и тогава да можем да ви отговорим, коментира още председателят на ПГ на "Продължаваме промяната".

 

Попитан дали ИТН са надежден партньор, Андрей Гюров каза, че това е въпрос, който сега ще си проличи по време на актуализацията.

 

От наша страна взимаме всички мерки да върви комуникацията, защото от 1 юли искаме да има увеличение на пенсиите, което изисква много строг график на приемане на актуализацията през комисии и през пленарна зала, допълни той.

Още от "Политика"

Общинските съветници от ПП-ДБ-СС в столицата искат кметът Терзиев да забрани честването на руския Ден на защитниците на

България е една от държавите най-обилно "обгрижвана от Руската пета колона, чиито пипала са плъзнали във всички сфери на нашия обществен и политически живот

Прочетете повече прочетете повече

Делян Пеевски: Отказах на Христо Иванов делкането, седя в скута ми, пи мазно турско кафе, иска Андрей Янкулов за главен

Изявените евроатлантици от ПП-ДБ провалят в момента проекта на "Уестингхаус" за ядрена централа заради Свилен Спасов, агента на Държавна сигурност

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени