Андрей Ковачев, евродепутат от ГЕРБ/ЕНП: Отчетът на Радев беше търсена провокация и конфронтация

Вместо да отдаде почит на жертвите на диктатурата на БКП, решил да се кандидатира за втори мандат

Андрей Ковачев
Андрей Ковачев Източник: ПП ГЕРБ

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев написа възмутен коментар по повод днешната поредна провокация на Румен Радев, който отново пропусна да отдаде почит на убитите от болшевишката диктатура в България. Но не пропусна да си издигне кандидатурата за втори мандат за президент. 
Ето какво написа Ковачев:
"Трудно ми беше да повярвам, че Румен Радев реши точно днес да прави отчет за своята дейност след като встъпи на 22-ри януари (а не на днешния ден) в длъжност. Днес, на 1 февруари, Ден за почит към жертвите на комунизма, "надпартийният" държавен глава "на всички българи", вместо да отдаде почит към жертвите на диктатурата на БКП, решил да се кандидатира за втори мандат!?
Явно търсена провокация и конфронтация към всеки демократично мислещ българин!  Изпращам вече втора година писма до Румен Радев с някаква илюзорна надежда, че ако не той като личност, то поне от позицията на Президент и главнокомандващ на въоръжените сили ще прояви жест на уважение към своите предшественици като командващия Въздушните сили на България генерал-майор Димитър Айранов, които бяха погубени от комунистическата диктатура. Можете да прочетете писмата, които му изпратих. Явно съм бил отново много наивен да чакам отговор. И има очи да иска да бъде преизбран и да се прави на надпартиен може би? Срамно и тъжно!". 

Постът на Андрей Ковачев
Постът на Андрей Ковачев



Още от "Политика"

Военният министър Запрянов обеща допълнителни количества излишно въоръжение за Украйна

България ще продължи да подкрепя усилията на ЕС и НАТО за осигуряване на Украйна с цялата необходима техника с цел укрепване на отбранителите й способности, посочи той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени