Андрей Новаков: Ако имаше разпознаваемост на това правителство в Турция, проблемът с товарния кораб вече щеше да е решен

Той отправи критика към Румен Радев заради липсата на реакция от негова страна

Андрей Новаков
Андрей Новаков Източник: ПП ГЕРБ

"Не е необходимо да притежаваш техника, която да се справя с подобни ситуации, които се случват веднъж на 5 или 10 години. Европейската агенция за морска безопасност съществува заради това, тя третира дори нефтени разливи и не знам някой да я е търсил. Ако имахме разпознаваемост на това правителство в Турция и адекватна реакция, техника щеше да е дошла в рамките на 24 часа, както щеше да се случи преди година". Това каза пред bTV евродепутатът от ГЕРБ-СДС Андрей Новаков.

 

Той отправи критика към създателя и надзорника на служебния кабинет Румен Радев заради липсата на реакция от негова страна. "Не съм сигурен, че уволнение в разгара на криза, която човек трябва да управлява, би помогнало", добави Андрей Новаков.

 

"Без да съм водолаз или капитан на кораб, знам, че твоята работа е да създадеш организация и среда, в която експерти да вземат решения. Първата новина в сайта на bTV по темата е от 20 септември. Тази за създаването на кризисен щаб - на 28-и. Ако за 8 дни не си съставил щаб заради бившите управляващи или лошото време, има въпроси, на които трябва да отговориш", каза Новаков. Андрей Новаков видя и определен "почерк на поведение" в действията на управляващите.

 

"Ресорният вицепремиер обеща, че ще внесем Плана за възстановяване и устойчивост до 30 юли, а до 30 септември все още не е внесен. Заедно с Хърватия влязохме в чакалнята на Еврозоната - Хърватия подписа меморандум с ЕК и вече може да сече евро монети. Протака се, не се спазват срокове", разкри Новаков.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени