Андрей Янкулов се отказа да е вътрешен министър в кабинет "Денков-Габриел" (ВИДЕО)

Не считам, че имам необходимата политическа компетентност в този момент и при такава конфигурация да заемам този пост и да се справя в тази ситуация

Андрей Янкулов
Андрей Янкулов Източник: Скрийншот видео кадър

Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд, който беше номиниран за министър на вътрешните работи на 2 май, когато коалицията ПП-ДБ представи кандидатурите си за министри, след като това ѝ беше поискано от ГЕРБ-СДС, за да реши партията на Бойко Борисов какво да прави с първия проучвателен мандат, обяви, че се е отказал да бъде министър на вътрешните работи в евентуално "ротационно правителство", с ротационни премиери Николай Денков и Мария Габриел.


"Аз прецених, че в тази много сложна политическа конфигурация, която се получава за това правителство, просто не съм подходящият избор за такава длъжност. Не считам, че имам необходимата политическа компетентност в този момент и при такава конфигурация да заемам този пост и да се справя в тази ситуация и затова няма да бъда част от този кабинет", коментира Янкулов в предаването "Въпросите" по TV1.

 

"Виждаме, че бъдещото управление ще е много сложно и вероятно, за да може да се случи, ще трябва да бъде на цената на сериозни компромиси между основните политически сили. Това е реалността, пред която сме изправени", подчерта Янкулов.


Той не е критичен към опитите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да съставят правителство, защото според него е много важно България да има работещ кабинет, а това се очертава като единствения възможен вариант това да се случи.


"Така че дано успеят да сформират някакво работещо правителство, което би било при всички положения по-добре от нищо и безвремието, в което бяхме изпаднали със служебните кабинети", посочи Андрей Янкулов.

 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени