Анджей Дуда: Полша е готова да стане гарант за сигурността на Украйна

Той мрачно се пошегува и с "помощта" от Унгария и Германия

Володимир Зеленски и Анджей Дуда
Володимир Зеленски и Анджей Дуда Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна

Полша е готова да подкрепя Украйна и да стане нейн гарант в сферата на безопасността. Това заяви полският президент Анджей Дуда, цитиран от Главред инфо. 

 

Дуда добави, че смята това за свой дълг. Той мрачно се пошегува и с "помощта" от Унгария и Германия. 

"Ние смятаме, че като съседи (на Украйна, бел.ред.) сме просто задължени. Затова, ако Украййна ни предложи да бъдем нейн гарант за сигурност и мир, то Полша ще участва. Тя (Полша, бел. ред.) не е като Унгария с неяното вечно недоволство, или Германия с нейната "спешна" помощ", заяви Анджей Дуда. 

 

Полският президент благодари на своите съграждани за помощта, която са оказали на украинците и заяви, че полският народ не обръща внимание на пропагандата на Кремъл. 

 

"Всички знаят, че това е безполезна информация. Всички ние знаем, че украинците не са нацисти. Мога да кажа, че добре познавам Украйна. Бил съм на много места там. Това е нападение на една свободна и суверенна държава. Страна, която искаше да стане независима и свърши много работа за това", добавя Дуда. 

Още от "Политика"

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев”

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер

Прочетете повече прочетете повече

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени