Ангел Джамбазки: Безобразни нарушения на изборния процес в Турция

В турската община Билечик се осигурява превоз на избиратели. Изнася се разгъната бюлетина и се дават указания за попълване извън тъмната стаичка за гласуване

Ангел Джамбазки
Ангел Джамбазки

Евродепутатът от МВМРО сигнализира в своята фейсбук страница за безобразни нарушения в изборния ден в Турция. Той споделя, че емисарки агитират пред секциите в няколко турски общини. Ето и целият пост на Джамбазки, придружен със снимки:

 

В секцията в Есхишехир, пред която мои съмишленици се намират, за кратко време бяха засечени безобразни нарушения на изборния процес. А е само началото на изборния ден! Това не са празни обвинения или подозрения, а съвсем реални факти, които се виждат с просто око от всеки. Започва се с присъствието на емисарки, които са тук от сутринта, разговарят с хората от тълпата, можем да се досетим какво и защо. Тяхната функция е да стоят отвън и да комуникират с дошлите да гласуват. Те са били сред първите пристигнали в секцията и гласували преди 8:00 часа.

Навън обаче не са само емисарките. Господинът на снимката, попълва декларации на други хора отвън. Тези хора не могат да пишат на български и не знаят думичка на български, както предупреждавахме. Техните декларации видимо се попълват другаде.

 

В турската община Билечик се осигурява превоз на избиратели. Изнася се разгъната бюлетина и се дават указания за попълване извън тъмната стаичка за гласуване. Членове на едно и също семейство бъркат адресите си, въпреки че по лична карта живеят на един адрес. Тече агитация за Ердогановата партия на турски език, от специални за целта агитатори сред опашката и на входа на секцията.

 

В секцията в Есхишехир се натъкваме и на друга явна нарушителка, която според нашите хора в секцията получава данни на телефона си и попълва предварително декларации на гласоподаватели, които още не са дошли. И това, уважаеми сънародници, се случва при нашето явно присъствие. Сами можете да си представите какво е по принцип в секциите в Турция. На последните снимки може да видите хора, които попълват декларации на гласоподаватели, които не разбират български език. Все хора, които ще решат нашето бъдеще, ако не излезем и не гласуваме!

‼️В секцията в Есхишехир, пред която мои съмишленици се намират, за кратко време бяха засечени безобразни нарушения на...

Публикувахте от Ангел Джамбазки в Неделя, 4 април 2021 г.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени