Ангел Джамбазки: Изчегърването доведе само до ръст на цените на всичко

ИТН са някакви хора, които обиждат по каруцарски, безобразен начин

Ангел Джамбазки
Ангел Джамбазки Източник: Evo-news.ru

Безпокои ме картината в магазините и бензиностанции, защото "изчегъртването" завърши с рязкото повишаване на цените на тока - най-скъпия в Европа, на горивата, на основни хранителни стоки. Безпокои ме, че в Народното събрания някакви хора се обиждат по най-каруцарски, безобразен начин. Това каза в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ евродепутатът Ангел Джамбазки - заместник-председател на ВМРО. 

 

Това ще изкара пак хората на улиците. Два мандата вече имат новите – да питат хората със скъсаните дънки защо това се случва, добави той. "Подобен език Народното събрание не помни от годините около 19-майския преврат. Не знам дали това "забавление" може да компенсира огромния скок на цените в бита", продължи той и призова: "Време е да спрат да си играят на изчегъртвания и да започнат да работят".

 

Според него е задължително да се наложи мораториум върху износа на електроенергия, да се премахне "безсмислената" КЕВР и всичките енергомощности да заработят на пълни обороти, за да се овладее ескалацията в цената на тока.

 

На въпрос дали е възможно ваксинирането да стане задължително в ЕС Джамбазки подчерта, че не е привърженик на задължителното ваксиниране, но е категоричен, че трябва да се доверим на медицината и лекарите. "Факт е, че трябва да има една по-спокойна и разумна информация и спокойно насърчаване на хората да пазят своето здраве", добави той.

 

Какво значи нов проект без идеология – взимат един бърз кредит и изчезват, коментира той информацията за пропрезидентската партия  около Кирил Петков и Асен Василев. Ние на този фон сме партия с история. Няма аз да съм кандидат за президент. Предстои да вземем решение, разкри още Джамбазки. 

 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени