Антъни Блинкен със специален поздрав към България

САЩ със силни думи за националния ни празник

Антъни Блинкен
Антъни Блинкен Източник: CDN

"От името на САЩ, моля приемете моите най-добри пожелания към българския народ по повод 146 г. от Освобождението на България", се казва в изявление на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен, публикувано днес на сайта на Държавния департамент.

 

"САЩ дълбоко ценят над 120 години дипломатически отношения с България. Нашето партньорство, базирано на споделени демократични идеали, съдейства за мира и просперитета на двете страни и допринася за единството и сигурността на Европа и трансатлантическата общност. Признаваме ангажимента на България за задълбочаване на интеграцията в евроинституциите, осигуряване на енергийната сигурност и икономическата жизнеспособност и засилване на партньорството ѝ със съюзниците в НАТО. Обединени сме в усилията си в подкрепа на Украйна и народа ѝ, докато те са борят да защитят страната си и свободата си от военната агресия на Кремъл", пише Блинкен.

 

"Очаквам бъдещо партньорство за по-сигурно, проспериращо и справедливо бъдеще за нашите две обичащи свободата нации", допълва той.

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени